HOMBRES x GLADIATORS ✅

10.10.2020 jsme se sešli v hale na Střední, abychom odehráli dost možná poslední letošní zápas před koronavirovou pauzou. Jednalo se o náš teprve druhý match aktuální sezóny a po minulé výhře jsme byli více než při chuti, přidat další. Našim soupeřem nebyl nikdo jiný, než známý rival ze čtvrtečních tréninků, zkušení borci z Glads. 

1. poločas

Dva týmy které spolu trénují každý týden už pár sezón a odehrály spolu několik ostrých zápasů, se nemají až natolik čím překvapit. Tomu také odpovídal začátek zápasu. 

Tempo bylo klidné a bránilo se od půl. Na míči jsme byli silnější a dostali jsme se i ke dvěma možnostem, které skočily až střelbou na soupeřova golmana. Ten ovšem dokázal pokrýt bez větších problémů. Náš tým se prezentoval zejména skvělou obranou a klidem na balonu, který nám v minulém zápase chyběl. 

Ve 12. minutě se Dody ujal rozehrávky rohového kopu a zahrál klobouk na Miguela. Tomu to klasicky sedlo a bomba skončila na spodní straně břevna, odkud se míč odrazil na brankovou čáru, kde ho golman lapil. Krásná akce, velká škoda.  Hra se postupně začala otevírát, úměrne tomu, jak náš tým dokázal zvyšovat tempo. Následovalo nebezpečné přečíslení z naší strany 3:2, ale ležícího brankáře jsme nedokázali prostřelit. Tlak se stupňuje, soupeře téměř k ničemu nepouštíme. Následně se ujal balonu dody, navedl si ho na pravou a vyslal náramnou technickou střelu na vzdálenější šibenici. Opět jen razítkujeme konstrukci.

21. minuta - Vzápětí rozehráváme další roh, míč propadl na malé vápno až k Petemu, který prostřelil vše a zajistil nám zasloužené vedení. 1:0

23. minuta - Hrubka v našich zadních řadách v podobě kličky 1na1 jako poslední hráč. Došlo ke ztrátě a Soukup se dostal do samostatného úniku. Lobuje Karlose a Glads srovnávají. 1:1.

Je nutno podotknout, že až na tuto chybu jsme soupeře k ničemu vážnějšímu nepustili a hráli jsme si to svoje. Trocha smůly a naše nevyužité šance byly však přičinou toho, že skore bylo na konci prnví půle nerozhodné.

2. poločas

Glads nastoupili do druhé půlky výrazně aktivněji a hned nám dokázali způsobit potíže. Jednou v podobě velmi nebezpečné teče od hráče na malém vápně, Karlos však znamenitě kryje. Hned nato výhoz od golmana soupeře na hrušku, otočka protihráče a Karlos pohotově vyráží. 

Následně jsme se dostali k další šanci i my, kdy Janis po Dodyho rohu poslal jedovku na bránu soupeře. Navzdory číhajícímu Vukimu, golman dokázal udržet míč v náručí. Následovaly šance na obou stránách. Jednou sem neprostřelil já, pak zase podržel Karlos na druhé straně.

38. minuta - Dozby si zrovna v hlavě přeříkával úvodní řeč na obhajobu, naneštěstí pro nás soupeř zrovna rozehrával roh. Nehlídaný Vašina po signálu z jedničky uklidil po zemi k pravé tyči. 1:2

Cítili jsme, že tohle skore neodpovidá tomu co se děje na palubovce a byli jsme odhodlaní to změnit. Glads ovšem působili kompaktně a nepouštěli nás k ničemu zásadnímu.

42. minuta - Injekce přišla v podobě rohového kopu od Dodyho, tentokrát ne klobouk ale rozehrávka vzduchem až relativně daleko za velké vápno kde čekal Miguel. Nehchal si míč skočit a pak se nebál. Palba nártem sedla jak víno a zapadlo pod břevno. 2:2

Málem jsme o vedení přišli po přečíslení soupeře, kdy po zpětné přihrávce a střelbě z vápna balon tentokrát orazítkoval naši konstrukci. 

46. minuta - Vypíchnutý míč a jdeme do přečíslení 2na1. Vedu balon po středu a na levé straně se mi nabízí Dozby, předávám a Dozby mimo dosah soupeřerova golmana vrací. I když se skluzem, povedlo se mi zasunout. 3:2

Velká euforie na lavičce avšak zápas ještě nekončí. Zodpovědně bráníme prostory a aktivně dostupujeme rozehrávku soupeře.

47. minuta - rozhodčí píská v blízkosti naší brány faul od nás na Glads. Přicházi nadherné FAIR PLAY od soupeře kdy nám za těsného skore a ve vypjatém zápase vrací míč za nesprávně odpískaný faul. Klobouk dolů.

48. minuta - Janis vystihl nahrávku soupeře, který hrál power play. Posunul si na levou a zakončuje do prázdné brány. 4:2

Hned v další akci byl při chuti opět Janis, který se vydal na solo plavbu přes celé hřiště. Motačky a zidanovky zhatilo jen zakončení, které Janis nedokázal provést, protože nedokázal balon odlepit od nohy. Velká škoda.

50. minuta - Nebezpečný přímák soupeře a palba na zadní tyč. Tam byl jen náš hráč. To však bohužel stačilo k neštastnému vlastnímu golu. Drama se přeci jen koná. 4:3

Poslední sekundy se soupeř ještě dostal k zakončení a Karlos musel vyrážet nebezpečnou sřelu. Kdyby měl Mirus vlasy, tak byly na konci matche šedé. Sudí však ukončuje a my můžeme opět slavit.

Velmi těžký zápas proti skvělým klukům z GLADS. Zvládnutý ne s přehledem, avšak za 3 body. Musím říct, že je skvělé vidět nasazení a aktivitu od každého hráče. V Hombres je hodně typů playerů i lidí, ale na place každý nechává 100% a je super být součástí takové party. Navíc masérka, lékařka, asistenti a vedoucí týmů, jsou vždy s námi a my cítíme plnou podporu. 

Další zápas se koná neznámo kdy, ale budu se těšit na další 100% výkon a 3 body. Držte se a hlavně ve zdraví.

Rudolf

Kalendář
Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31