YEAHrBAF cup - PLAY OFF
YEAHrBAF cup - PLAY OFF

O týden později jsme se opět potkali na okruhu. Tentokrát v menším počtu, ale se stejnou chutí hrát a vysokými ambicemi pro umístění. 

HOMBRES x ALL IN

Hned v 9 dopoledne jsme započali úvodní čtvrtfinále turnaje. Papírově jsme byli silnější tým a i když se jednalo o vítěze skupiny, po důkladném Miguelově stalkingu, jsme byli přesvědčeni, že kvalita je na naší straně.

To se ukázalo hned v úvodních dvou minutách, kdy se mi povedlo 2x skorovat. Jednou střelou navedenou na střed hřiště a poté mi Sergej přiťukl míč do lajny a z úhlu šajtlí k tyčce. Pak jsme se ale nechali uspat soupeřovým tempem a došlo ke dvěma hnusům před naší brankou. Kvůli našemu nedůrazu a přenechané proaktivitě jsme obdrželi 2 kusy a první dvacetimunotovka končila 2:2.

Druhý poločas jsme ukázali kde tkví kvalita Hombres a rozjeli jsme kombinační a rychlou hru. Nejdřív se uvolnil po narážečce Miguel a z levé strany skoroval zvláštně pomalou, ale efektivní střelou na zadní tyč. Pak přidal pumelící z pravé strany skvěle hrající když se nehádající Mirus. A hned vzápětí gol zleva, levačkou na bližší tyč v rychlém sledu. Opět, Mirus. Vše se završilo rohem, který Miguel s pomocí odrazu od golmana dostal k Zoemu, který se ze dvou centimentrů na Wernera nemýlil. Konečný výsledek 6:2 nám zaručil semifinále. 

HOMBRES x ŽABINŠTÍ VLCI

Brněnské derby prvoligového mužstva vlků v silné sestavě proti pospolité partě borců z Hombres. Mohli jsme si přát něco lepšího? Já myslím, že ne. Naším cílem bylo nechat v tom zápase všechno a jak to často bývá - úroveň hry, roste s kvalitou soupeře. A to jsme také předvedli. 

Nastoupili jsme v 7mičlenné sestavě, smíchaných lajnách ale plní odhodlání nenechat to zadarmo. I náš tým má několik zástupců co odehráli zápasy v druhé lize a určité zkušenosti s velkým futsalem, tu byly. 

Od začátku to byl zápas v obrovským tempu hlavně z naší strany. Vlci, podle očekávání, kombinovali, rotovali, drželi míč a tvořili hru. Bylo to rychlý, přesný a i když jsme stíhali držet tempo, několik dymamitů propadlo až na Karlose, který jak ucpaný Suez, nepustil vůbec nic. Pak ale Miguel získal míč, ulicí našel Dodyho na levé lajně, ten se dostal k brance, vystřelil, golman vyrazil, ale jen k Miguelovi. Ten s poklidem uklidil z desítky a balonem proti noze otevřenou šajtlí do šibenice. 1:0. Dostali jsme chuť a zvýšili otáčky. Další závar před golmanem, Zoe se skvěle zorientoval a otočil se s míčem a poslal loptu z malého vápna do šibenice. Tentokrát do pravé. 2:0 Soupeř začal více tlačit. My ale ovšem měli Miruse. Mirus vystihl přihrávku na hrušce těsně před půlkou, a šel sám. Po nepovedené kličce sem mu sběhl na druhou a hodně hlasitě si řekl o přihrávku. Dostal sem ji, levasa a 3:0. I přes všechen soupeřův tlak, jsme nedělali velké chyby a Karlos pořád držel. Já, Mirus i další jsme měli možnost přidat další branku, ale bohužel se to nepovedlo. 

10 minut do konce soupeř vzal time out a rozhodl se pro power play. Tady se defitivně projevila kvalita Vlků a naše rezervy. Ale hlavně v úbytku energie. Bylo nás málo a nechávali jsme v každém střídání vše a jakmile šli vlci do pěti byl to menší pouťovej kolotoč kdy to prostě lítalo rychle, přesně a bohužel i do branky. A jak padl jeden, padl pak další. Pak přišla naše první velká chyba vzadu. A další. 3:3 

Hrozně rychle jsme se dostali psychicky dolů, nepromělili jsme naše další 2 šance a soupeř trestal dalšímy 4mi rychlými goly, kdy odešla naše koncentrace. Pak ještě sebral highlights zápasu Miguel když golem turnaje po Dodyho klasickým klobouku z voleje málem protrhl šibenici. Zápas nakonec skončil 8:4 a i když jsme cítili zklamání, obrovká bojovnost, náš celkový výkon a získané zkušenosti byly něco, co si myslím, že každýho z nás utrvidlo v pocitu, že jsme skvělá parta i tým. 

HOMBRES x STŽ

Po prohraném SF s Vlky jsme se utkali v boji o třetí místo s STŽ, kteří nestačili na Napoleony. Barca 2014 a Barca 2021. No naprostý opak stylu futsalu. Soupeři hluboko zasazení na vlastní půlce. Drželi pozice, hráče a nesnažili se nás vysoko napadat. Těžko se nám hledali mezery a nemohli jsme najít tu chuť, energii a tempo co jsme předvedli s Vlky. 

První akce soupeře na naší polovině byl break kdy hráč nutno uznat skvěle a nekompromisně prověřil šibenici. Źádné díry ani prach, Karlos nemohl nic. Soupeř se zatáhl ještě víc a hra se zpomalila. Měli jsme několik dobrých šancí, ale pálili jsme až do doby kdy přišel soupeřův další break. Protihráč vs Karlos. Nějakým způsobem dokázal procedit skrz suknově sražené nohy Karlose. Hnus ale 0:2. 

Teď bylo na nás abychom šli do powerplay a 8minut před koncem jsme vzali time a rozhodli se jít do toho. I přesto, že tuhle variantu skoro vubec nepraktikujeme ani netrenujeme, zvládli jsme zamknout už tak pasivního soupeře a povedlo se nám procedit jeden balon skrz po skrumáži na malém vápně. Bereme i to. 1:2. Pak jsme měli nekolik dalších šancí, ale jejich golman podržel a soupeř tlaku odolával a s rozehrávkou nespěchal. 40 sekund před koncem ale přišel roh, kdy jsem dal nakrátko Dodymu, Dody na střed Miguelovi ten vyměnil na lajně s Mirusem, ten vrátil, Miguel zvedl hlavu a ulicí mě našel na pravé tyči a já jsem z jedničky srovnal a přiblížil nás tak naší oblibené disciplíně, penaltám. 

U nás se zeptalo jen kdo si věří? Věřil si Zoe,Janis a Mirus. A Karlos. 

Zoe si s tím hlavu nelámal a zvětšil oka v síti u pravé tyče, když to s razancí napálil. Soupeř ale proměnil také. 1:1

Janis otevřenou plackou poslal míč dolů k pravé tyči, kde byl i brankář, ale Janis se na něj škaredě zamračil a golman tak nechal mezeru mezi tělem a zemí o něco dýl. No a pak opět skvělý Karlos vystihl. 2:1 

No a pak už jistota. Diváci, soupeři, fanoušci, kamery. Vše na Miruse. A to on miluje. Naprosto s klidem poslal golmana na druhou stranu a se sebejistým úsměvem nám vystřelil pohár a 3. flek. 

Gratulujeme také Miguelovi, který si odnesl z turnaje cenu za nejlepšího hráče.

Naprosto skvělý turnaj, plný emocí, super futsalu a hlavně odstartoval to suché období a dopřál nám ty pocity, co tak dlouho chyběly.

Tímto bysme jako celý tým Hombres rádi poděkovali za organizaci, přípravu a pořadatelství tohoto turnaje. Děkujeme také rozhodčím, soupeřům a Borymu za koučování.

 A nejvíce ze všeho opět těm, kteří nás přišli podpořit. Leňa, Sandra, Natálka, žena od Karlose, přítelkyně od Sergeje a záhadná žena od Miruse.

A děkujeme, že projevujete svoji náklonnost hlasitě. Je super vás slyšet, když tam to golasso padne. 

Tak zas příště. Díky

Rudolf

 

 

 

 

Kalendář
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30