✅Lepší vstup do Divize jsme si jen těžko mohli představit✅
✅Lepší vstup do Divize jsme si jen těžko mohli představit✅

Po dlouhé době se zápasu konečně dočkalo i naše áčko, které v sobotu vyzval FC Kalábek Brno na jejich domácí palubovce v Bohunicích. Tato hala je zároveň naší tréninkovou, takže jsme s adaptací na zdejší specifické parkety neměli problém. Už od srazu byla v kabině cítit zdravá nervozita, byl to přeci jen první zápas na této úrovni, takže jsme nevěděli co od soupeře očekávat. A opravdu se stalo něco, co jsme opravdu nečekali. Domácí na nás vyrukovali pouze se čtyřmi hráči do pole.

Hned od prvních vteřin jsme diktovali tempo utkání, jen v zakončení nám chyběl potřebný klid. Většina střel končila těsně mimo, nebo dokonce na tyči domácí branky. V naší režii probíhala většina první půle, soupeř hrozil jen ojediněle, když se do střely z voleje opřel domácí hráč, ale s tímto pokusem jsem si poradil. Po opatrném začátku jsme již věděli, co si na soupeře můžeme dovolit, tak to na sebe vzal Miguel, když se prodral po pravé straně přes obránce a naservíroval Peetemu do prázdné kasy – 1:0. Tímto momentem z nás spadla i ta poslední kapka nervozity a první poločas se dohrával s míčem u našich futsalek.

Pokud si někteří diváci odskočili na pivo a nestihli úvodní výkop druhé půle, přišli o náš druhý gól, který padl po stejné ose jako ten první. Miguel utekl po lajně a Peetemu už nezbývalo nic jiného, než jen opět nastavit vanilku – 2:0. Nedlouho na to se chtěl ukázat i Mirus, přešlapovačkou poslal obránce do bufetu a levačkou na zadní upravil skóre – 3:0. Domácím nezbývalo, než hrát power-play. Na tu jsme ale byli připraveni již od začátku, a tak se soupeř k vážnějšímu zakončení nedostal. Naopak byl donucen ke střele z dálky, kterou jsem chytil, vyklepal jsem kulatý nesmysl z rukavic, a přes celé hřiště přesně trefil opuštěnou klec – 4:0. Ani to domácí neodradilo od hry bez brankáře, ale z předchozí chyby se neponaučili. Křižnou přihrávku přes brankoviště skluzem vystihl Miguel, volný míč jsem si sebral a opět přes celý bazén – 5:0. Tím už tempo zápasu upadlo, a tak jsme i my dovolili soupeři vstřelit čestný gól, když naše obrana neuhlídala útočníka soupeře a ten si mohl vybrat, zda nahraje kamarádovi do prázdné, nebo zakončí sám. Udělal to šikovně, naznačil přihrávku, já už se taky viděl nahoře v hospodě, tak jsem na to skočil, a domácí forvard šikovně zakončil sám – 5:1. Když už jsme odpočítávali poslední vteřiny, chtěl se i Dody zapsat do střelecké listiny, vzal to neobvykle na sebe a se štěstím procedil míč gólmanovi mezi nohama – 6:1.

Rádi bychom tímto poděkovali soupeři, který i když se neslezl v ideálním počtu, zápas neodevzdal a odjezdil naplno.

Zapomenout samozřejmě nemůžeme na naše fanoušky, kteří byli slyšet až do konce – děkujeme.

Sestava Hombres : Křen – Ryšavý, Do, Borýsek – Janoušek, Malíř, Žák, Pokorný.

Příští zápas odehrajeme opět na Bohunické palubovce ve středu 26.10. a soupeřem nám bude náš tréninkový sparring partner FFT Vinohrady.

#SpoluZaHombres

Kalendář
Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31