✅Hombres "B" 2:1 Stones✅

Nedělní den patří tradičně zápasům okresního přeboru. Tentokrát nás los svedl proti týmu Stones, který s jedním bodem okupuje předposlední příčku tabulky. Hosté nám ale tři body nedali zadarmo.

Jak bude utkání vypadat, určila již první minuta, kdy Žiloun kopal aut, ale nepostavil si míč na čáru, čehož si rozhodčí nemohl nevšimnout. Borys jako nehrající kapitán, vedoucí, a masér v jedné osobě mohl vyskočit z kůže. Za celý zápas se nám to potom stalo ještě dvakrát, a já měl v mobilu pro jistotu předvolenou stopadesátpětku.

V první půli jsme nedokázali podržet balón, o jednoduchých natrénovaných rotacích nemluvě. Proto jsme na lavičce zůstali jako opaření, když asi ve 12. minutě předvedli kluci rohový kop tak, jako by to už někdy trénovali. Nosál rozehrál na zdánlivě volného Žilouna, ten parádně naznačil střelu, ale pustil kulatý nesmysl za sebe, kde nikým nehlídaný Krab utěšenou ranou po zemi k tyči otevřel skóre – 1:0. Místo toho, aby nás to uklidnilo, jsme začali pouštět soupeře do šancí. Naštěstí Zuky, který vypadal, že na zápas přišel rovnou z města a balóny vidí aspoň 3, si vždy vybral ten správný a předvedl několik bravurních zákroků, a udržel našemu týmu vedení. Já jako vodonoš jsem se na to už nemohl dívat, a byl jsem nucen sáhnout po žolíkovi, kterému se do toho sice moc nechtělo, ale neměl na výběr – Miguel, hrající čerstvě 30ti letá legenda, musel na plac. Ihned po jeho příchodu bylo zřejmé, že se kluci uklidnili a začali jsme hrát opět s balónem u našich futsalek. Z toho pramenil zajímavý přímý kop, který si vzal, jako již tradičně Totem. Gólman hostí si naštěstí pro nás postavil zeď tak špatně, že Totymu stačilo přesně zamířit. To se povedlo – 2:0.

Do druhé půle jsme vstoupili sebevědomě a soupeře jsme k větším šancím nepouštěli. Bohužel ani my si žádnou takovou nevypracovali. Ale nebyli bychom to my, abychom zápas zbytečně nezdramatizovali. 12 minut před koncem se hostující útočník opřel z pravé strany do míče a trefil to teda nechytatelně – 2:1. Mohlo by to znamenat mohutný závěrečný nápor Stones, ale jejich pokusy o hru bez brankáře byly spíše sporadické a k žádné větší šanci nedošlo. Naopak Zouhy okradl jednoho z hostujících hráčů o balón a pelášil sám na opuštěnou kasu. Zezadu ho ale zbytečně vzal světle modrý hráč přes párky – jasná červená, hosté ve třech a 22 sekund do konce. V ideálním světě bychom utkání dohráli bez problémů s míčem u nohou. Ten náš svět ale ideální není a tak jsme ještě dali soupeři přičuchnout vyrovnání. To se naštěstí nepovedlo, a my si tak odnášíme důležité, ale vůbec ne jednoduché tři body.

Ve velmi vyrovnané tabule je tak naše béčko na 6. místě, ovšem se ztrátou pouhých tří bodů na první tympl. Příští neděli se potkáme s týmem U Boba, který má shodně jako my, 11 bodů. O motivaci tedy bude postaráno.

Sestava Hombres B : Zukal – Oščádal, Šerák, Krobauer, Michajlik – Szabó, Žilka, Zouhar, Nos, Ryšavý

Kalendář
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31