✅ Hombres Brno 7:2 Technika Brno ✅

V malém derby jsme v sobotu v čase oběda přivítali ve svém svatostánku Techniku, která v dosavadním průběhu sezóny získala pouze 3 body, když ve druhém kole porazila AC Napoleon Prace. Od té doby bodově mlčí, čehož jsme potřebovali využít a ponechat 3 body doma.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned v první minutě se po rohovém kopu ocitl ve vyložené šanci Mirus, ale ve vstřelení gólu mu zabránil výborným reflexivním zákrokem hostující brankář. Nedlouho na to soupeř z autového vhazování nahrál přímo Miguelovi na nohu, ten si balón potáhl, dvakrát si zahrál na Pavla Šporcla, a předložil Janysovi balón před poloodkrytou bránu a ten se nemýlil – 1:0. Od té doby jsme se ale pomalu začali přizpůsobovat tempu soupeře a místo toho, abychom dali další 2-3 góly, začalo dlouhé trápení. Ne že bychom neměli šance, třeba Totem málem přelomil břevno, taková už jeho klasika. Postupně se do šancí začali dostávat i hosté, ale brankář Tomáš August při svém premiérovém startu za A tým působil klidným dojmem a všechny šance bez větších problémů pochytal. Naštěstí nám letos velmi pomáhají posily z B týmu, což se ukázalo i 8 minut před koncem první půle, kdy se Sparťan řídil základním pravidlem: přihrej a běž, narazil si o Miruse a slabší levou prostřelil brankáře Techniky – 2:0. Zanedlouho se v brankové příležitosti objevil Mirus, kterého krásně našel Krab, ale opět nechal pouze vyniknout brankáře Techniky. Po první půli tedy ještě nebylo ani zdaleka rozhodnuto.

Ve druhém poločase pokračoval nemastný, neslaný futsal, ve kterém jsme sice měli navrch, ale na pomyslný hřebíček do rakve jsme si museli počkat až do 30. minuty, kdy to na sebe vzala další posila z B týmu – Krab. Na půlce výborně obral soupeře o balón, a doslova ho dovezl i se soupeřovou pomocí až do brány nebohého brankáře – 3:0. Necelých 7 minut před koncem si Mirus zpracoval balón zády k brance, otočil se přes obránce a nesobecky našel před prázdnou bránou Miguela4:0. Konečně 3 minuty před koncem došlo i na Miruse, který si sám vybojoval šestý faul a nařízenou „desítku“ s přehledem proměnil – 5:0. V tuto chvíli, místo toho abychom pomohli Tomovi k nule, tak jsme úplně přestali myslet na obranu, z čehož pramenila branka v naší síti – 5:1. Bohužel toto varování nám nestačilo, opět jsme propadli, čehož soupeř nekompromisně využil – 5:2. Doslova pár vteřin na to jsme kopali rohový kop, Totem nahrál na krátko Mirusovi, ten se kličkou na střed zbavil obránce a střelou do protipohybu nedal brankáři žádnou šanci – 6:2. Zbývala necelá minuta do konce utkání a soupeř se rozhodl pro hru v pěti hráčích v poli. Dříve než stihli zkusit nějaký signál, tak kulatý nesmysl ztratili a Janys se řítil na odkrytou soupeřovu klec. V tu chvíli si ale uvědomil, že mu nabíhá i Mirus, který by to mohl mít za pokutu za hattrick, tak mu míč zcela nesobecky naservíroval. Mirus už neměl těžkou úlohu – 7:2.

 

Co k tomu říct, úkol splněn, ale nebylo vůbec tak jednoduché, jak výsledek napovídá. Za zmínku stojí hlavně posily z B týmu, které celou letošní sezónu nahrazují naše hráče na marodce víc než důstojně.

 

Další zápas nás čeká již tento pátek na palubovce ve Vyškově, kde se postavíme třetímu celku tabulky – Amor Kloboučky Vyškov B.

Kalendář
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31